9 juli 2021

Sommarnyheter

Innan vi önskar trevlig sommar vill vi berätta om det senaste om vad som händer och har hänt i den blivande stadsdelen.

Nu går bussarna som vanligt igen via  Jolen Norra, på Frölundagatan. Du kommer inte att kunna nå Gammagatan (vid Steinbrenner & Nyberg) från Pedagogen Park-området på några veckor då där pågår grävarbeten. Vi har dessvärre inte fått några uppgifter om när det arbetet är klart.

Arbetet med Parkhus 5 (området mellan idrottshallen och Bifrostgatan) är nu påbörjat och ingen har väl kunnat undgå att det pålas för fullt. Pålningsarbetet är något försenat men beräknas vara klart vecka 29. Efter det tar bygget semester fram till och med vecka 31. I Parkhus 5 bygger vi bl a din nya lokala ICA-Nära-butik som öppnar våren/sommaren 2023.

Efter sommaren går kommunens arbete med infrastrukturen i området in i fas 2 – Läs gärna mer om det här.  

Nu har skolan, Växthuset Skola, stängt för den här terminen och då passar vi på att bygga om och flytta skolgården. Idag ligger delar av skolgården där Skanska (Hem från Skanska) kommer att bygga bostäder. Skolgården kommer nu istället att vara i direkt anslutning till skolan, vilket är positivt. Den nya skolgården kommer innehålla planer för volleyboll, bandy och en basketyta. Klätterställningen är såklart kvar fast den kommer att flyttas. Det kommer dessutom byggas en scen för magiska och spännande framträdanden.Det blir större ytor för cyklar och hela skolgården omringas av en fin inhägnad i form av staket och häck. En trygg plats att vara på och där barnen spenderar mycket tid. När barnen kommer tillbaka efter ett långt och skönt sommarlov så kommer de att mötas av en helt ny lekfull & kreativ skolgård. Men än är det långt till augusti och många bad ska badas innan vi ser alla barnen igen.

Nu önskar vi er en riktigt skön sommar!


Dela gärna